Make your own free website on Tripod.com

 

 

Vodeca kompanija u svetu za proizvodnju lepkova, fugmasa i svih komplementarnih proizvoda za postavljanje podova i zidnih obloga, od keramickih plocica i mermera do linoleuma i parketa. Takodje je specijalizovana za hemijske proizvode koji se koriste u gradjevinarstvu kao vodootporne obloge i  betonske aditive kao i za  proizvode za restauraciju istorijskih objekata. Nebrojeni su primeri velikih i poznatih svetskih  gradjevina gde su korisceni Mapei proizvodi; pomenimo samo Muzej u Vatikanu , kraljevsku palatu u Milanu, najvisu zgradu u svetu - poslovni centar u Kuala Lumpuru, olimpiski bazeni i stadion u Atlanti...

 

KERABOND, lepak za keramicke plocice, moze se koristiti kod svih vrsta keramickih obloga, kako u spoljnim, tako i u unutrasnjim prostorima, kao i za tackasto lepljenje lakih izolacionih ploca, pene, staklene i kamene vune.

Pogodan je za lepljenje keramickih plocica, mozaika, plocica od vestackog kamena, na svakoj uobicajenoj, nosivoj i cistoj podlozi , npr:

cementni krecni malter, beton
estrich od cementa, produzeni, odnosno plivajuci estrich
betonske elemente, najmanje 6 meseci stare

 

   

KERAFLOOR je lepak za unutrašnje i spoljasnje lepljenje keramickih i granitnih  plocica, plocica, spalt ploca, suvopresovanih ploca, kao i plocica velikog formata, terakota i prirodnog kamena. Dopusta polaganje na neravnim povrsinama sa slojem do 15 mm.

 

 

  

 

ULTRACOLOR je brzostvrdnjavajuca masa za fugovanje na bazi cementa, uz dodatak polimera, za fuge sirine 2-20 mm, koja se koristi kod keramickih plocica, mozaika, terakote, granitnih plocica, prirodnog kamena, terazza, staklene opeke...Brzo se susi i veze, ne osipa se, lako se cisti.

ZASTO KORISTITI FUGMASE?

Sa obojenim fugmasama mogu se izvesti dekoracije kao što su bordure ili geometrijski uzorci na keramickim podovima i zidovima, ili se jednostavno boje fugmasa i plocica mogu harmonicno kombinovati sa okolinom. Ovim se daje mogucnost dizajnerima i arhitektama, kao i svim korisnicima kako bi naglasili lepotu keramike.

Medjutim fuge imaju i svoju prakticnu namenu, jer apsorbuju razlicita gibanja izmedju podloge i plocica i tako sprecavaju odvajanje, posebno kod veliko fornatnih plocica.

 

MAPESIL-AC je trajno elasticni, jednokomponentni, silikonski zaptivac, otporan na atmosfersku zagadjenost, hemikalije, ulja i deterdzente. Koristi se za dilatacione i vezne fuge na keramickim podovima i zidovima.

 Copyright 2000 GEA CO, BEOGRAD

Last modified: 08/23/01