Make your own free website on Tripod.com

 

 

 

Floor Gres-ove granitne plocice su potpuno neglazirane, od prirodnog materijala. Kao takve, one svojim izgledom imitiraju boje i oblike sirovina od kojih su napravljene.

 Posto je kvalitet sirovina od presudnog znacaja, Floor Gres ih konstantno kontrolise u svojim laboratorijama, koje predstavljaju jedan od najvećih i najbolje opremljenih prostora u citavoj fabrici. Tu se utvrdjuje da li sirovine podnose temperature kojima se podvrgavaju u toku pecenja, i garantuje se kako za estetski izgled, tako i za tehnicke karakteristike plocica.

Floor Gres je kompanija tehnickog odredjenja i oduvek je bila protagonista inovacija u proizvodnji, narocito kada se radi o porcelanskoj keramici. Granitna keramika je potpuno neglaziran materijal, tako da samo najrafiniranija tehnologija moze obezbediti dobre karakteristike njegove povrsine, na taj nacin sto se boje razlicitih sirovina ukalapaju prema najboljem industrijskom dizajnu. Naime, tehnologija je napredovala, tako da uspeva da boje različitih materijala uklopi u industrijske obrasce. Stoga su granitne plocice, pored toga sto su tehnicki pouzdane, odlične za podove i u estetskom smislu. Lepota podova prekrivenih granitnim plocama, najcesce je rezultat igre senki i boja po povrsini.

               

Floor Gres je usavrsio alate za presovanje, koji materijal oblikuju dajući mu plasticnost i izrazajnost. Zahvaljujuci tome, povrsine su ukrasene stilizovanim teksturama koje su proizvod grafickih resenja, u skladu sa zahtevima narucioca. Floor Gres je istrazivanjem dosao do ekskluzivnih, mocnih, velikih presa, koje obezbedjuju visoku produktivnost uz postovanje najstrozih kvalitativnih standarda.

Tek procesom pecenja, oblikovani materijali postaju, granitne ploce. Pecenje se vrsi na temperaturi od 1220° C . Nema drugog nacina da granitna keramika bude tako savršeno homogena i da zadrzi svoje tehnicke karakteristike: skoro 0%  upijanja. Floor Gres je došao do jedinstvenog procesa pecenja kojim se postizu rezultati i u pogledu mehanickih svojstava materijala i u pogledu otpornosti na fleke.

Svojim nepravilnim ivicama i teksturom (plocice su klasifikovane kao »pločice sa teksturom«), ROCKS izrazavaju skromnost i jednostavnost prirode. Proizvode se u 3 veličine, M30x30, M15x30 i M15x115. 8 različitih boja, i interesantni dekorativni elementi ih čine pogodnim za sve dizajnerske kombinacije. Rocks daju prostoru toplinu,bez obzira da li je rec o kucama, prodavnicama ili kancelarijama. Zbog svojih tehnickih karakteristka i prirodnih tonova, mogu se koristiti i spolja.

 

REFLEX plocice kombinuju lepotu prirodnog kamena sa tehnickim prednostima granitne keramike. Prave se u 6 boja i sve su svetle, povrsine kao staklo, koja se presijava svugde u prostoru. Po Floor Gresovoj klasifikaciji spadaju u sjajne plocice. Zbog svog dekorativnog izgleda mogu se koristiti u opremanju i tradicionalnih i modernih građevina. Prave se u formatu M45x45.

Bazenske Plocice           Industrijske Plocice